Para88 – lidt tanker.
Broncolors Para sortiment har historisk strukket sig fra 170-330 cm i diameter, vi snakker altså gigantiske modifiers med behov for wind-up stativer og 3200 Ws flash. For et år siden kom de med en lillebror – Para 88, som er noget bedre egnet til location fotografen. Para-serien kendetegner sig ved at være parabolsk i formen, nem at slå op og med fokuseringskittet kan man få flere forskellige udtryk fra samme modifier.
Para88 er på trods af sin lille diameter på 88cm ikke nogen diskret størrelse. Den leveres faktisk med en Big Bag trolley i høj kvalitet. I det hele taget oser Para’en af kvalitet lige fra de gedigne håndtag til at slå den ud, til reflektionsstoffet og fokuseringssystemet. Metallet er titanium som gør den let og stærk – man er ikke bange for at skrue en lampe til mange penge fast i denne sag. Frontstof med diffusion i forskellige grader er tilkøb – til en modifier i denne prisklasse synes jeg personligt der burde følge minimum én dug med. Nok om dét.
Jeg har haft lejlighed til at teste Para’en på tre modelshoots, og må indrømme at den overrasker. Den er nem og hurtig at slå op. JA, den fylder mere fordi man ikke skiller den helt ad, men når det går stærkt på location er det fedt at bare rykke i et par håndtag og så er man videre. Dét er i hvert fald noget der tæller hos mig da jeg ofte smider grejet ind bag i bilen, og kan klappe paraen hurtigt sammen til sidst og smide den ind ovenpå resten af grejet. Den er også utrolig alsidig hvis fokuseringskittet tages i brug, og kan så varieres fra hårdt til blødt lys.
Den bliver selvfølgelig tungere og tager lidt længere tid at samle og skille ad med fokuseringskittet, men når man har prøvet det et par gange er det ikke det store tryllenummer. Sørg for et godt luftdæmpet stativ, så er du godt kørende. Skyder du med generator kan den med fordel hænges på stativet som dødvægt. Selv min normale lysmæssige lækkerbisken – Elinchrom’s Deep Octa 100 – fik en plads i skammekrogen. Vi prøvede at skifte mellem Para88 og Deep Octa 100 – lystabet var næsten to blænder, dvs. at Para’en giver dig væsentlig flere skud på literen på location, og du får mere power i toppen af spektret.
En af de ting der slog mig på location, var også evnen til at arbejde på afstand. Vi satte ved flere lejligheder lampestativet 3-5 meter væk uden at tabe pusten til at skyde i dagslys. De to største problemer med Para88’eren er prisen og det faktum at jeg skal aflevere den igen. Se her på youtube hvor nem den er at slå op og samle.
Leave a reply